XERRADA TACTE SOCIAL 

El passat dimarts 25 de febrer l’alumnat de 1er curs del CFGM Tècnic/a en Atenció a Persones en Situació de Dependència reberen una xerrada per part de Jairo Rosselló i Jackie Caselles, director i treballadora social de Tacte Social, respectivament. Tacte Social és una empresa social acreditada per la Generalitat Valenciana que es dedica al Servei d’Ajuda a Domicili i que col·labora activament en la FP dual, les FCT’s i diversos projectes de l’IES Pedreguer. 

Al llarg de la xerrada l’alumnat i professorat coneixerem de primera mà com va nàixer i com ha crescut aquesta empresa (que ja celebra el tercer aniversari), les àrees de treball que abasta com son dependència, estimulació cognitiva, aula de memòria, pedagogia i logopèdia, consultoria social… Ens parlaren del perfil professional dels seus treballadors remarcant el paper del TAPSD dins en l’assistència a domicili. La nostra alumna Tatiana, de 2º curs del cicle, va intervindre per comentar la seua experiència ja que ella ha cursat el cicle en modalitat FP dual en Tacte Social i on començarà breument la formació en centres de treball (FCT). 

Cal destacar la filosofia de Tacte Social: “estar per i per a les persones”, amb un tracte cuidat i personalitzat a cada usuari, seguint el model centrat en la persona. Model base dels continguts d’aquest cicle a l’IES Pedreguer i que des dels diferents mòduls potenciem, ja que és un model d’atenció que busca i prioritza la qualitat de vida de les persones grans que precisen cures però partint de les seves necessitats, garantint els seus drets i respectant les seves preferències i desitjos en l’atenció i vida quotidiana. 

Moltes gràcies Jairo i Jackie, de nou, per la vostra participació!