L’IES Pedreguer fabrica pantalles de protecció per impressió 3D.

L’IES Pedreguer disposa de dues impressores 3D i ha començat a fabricar pantalles de protecció utilitzant aquestes impressores per a distribuir als sanitaris de la Marina Alta. La impressió 3D permet una producció barata, ràpida i necessària en temps de crisis, i per això el coordinador TIC és qui conta amb les impressores actualment per a elaborar la peça de subjecció de les pantalles de protecció utilitzades per fer front a la expansió del Covid-19. 

Es tracta d’una pantalla que protegeix tota la cara i es col·loca sobre una màscara quirúrgica convencional, aconseguint protegeix els ulls i és bloqueja més eficaçment la propagació de gèrmens. 

Els materials necessaris per a la fabricació d’aquestes pantalles són principalment làmines d’acetat per a la pantalla, filament d’impressora 3D per a la peça de subjecció i gomes elàstiques de merceria, tot ell subvencionat pel centre educatiu ja que l’equip directiu des del primer moment a mostrat total predisposició a ajudar i donar suport a aquesta iniciativa, sense ànim de lucre.

Però no treballen a soles sinó units amb el moviment Coronavirus Makers, una xarxa de milers de voluntaris que treballen coordinats via l’aplicació mòbil Telegram per a crear màscares, mascaretes, respiradors, cabines… en un temps record i posar-les a disposició dels centres de salut. 

Les impressores foren adquirides pel centre educatiu com a ferramenta principal del projecte aprenentatge-servei “Vida independent i autonomia personal” que porten a terme el curs 2019-2020 els alumnes de Formació Professional d’aquest institut per a l’elaboració de productes de suport per a persones en situació de dependència. Però actualment, donada la situació d’alarma pel Covid-19 han deixat de fabricar productes de suport per a crear aquest Equip de Protecció Individual (EPI) que escasseja.